2014. február 16., vasárnap

Milyen a tökéletes "profil"?

A Honorbuddy egy nagyon okos kis program. Most, főz, takarít..... Na jó, nem. Neki is lehetnek hibái.

Ha a HB (a továbbiakban) rendesen be van állítva, nem lehet baj. De ehhez nagyon sokat kell tesztelgetni a használt profilt felügyelet alatt. Legyen az saját készítésű, vagy fórumról letöltött. Az alábbi tapasztalatokat a Gathering és a Grinding részre is lehet érteni.

Egy szűz profil, ha megjelenik a fórumon, akkor a tagok azt mondják, "kipróbáljuk". Ezt is kell tenni.
Mert a következő hibák lehetnek, amik veszélyesek:

- Folyamatos stuck: Beragad a karakter egy helyre és nem tud visszaszállni a mountra és folytatni az útját. Vagy egy szépen kitalált route-on haladva elakad egy fa ágaiban, és bár vannak a stuck-ra kitalált korrigáló mozdulatok, akkor sem tud kijönni az adott pozícióból.

- Bad nodes hiánya: A HB a bányászható helyeket, ahova le tud szállni, és ki tudja bányászni,(kő neve+Vein) node-nak hívja. De vannak olyan node-k, amiket képtelenség megoldani, hogy kiszedje. De ha egy ilyen ponton beragad a karakter, akkor bizony képes 0-24-ben azzal a problémával foglalkozni és ha valaki arra jár, már dobják is a ticketet, mert találtak egy botot. A programban ez konfigurálható egy időlimittel (nálam ez 15 mp). Ha 15 mp alatt nem tudja a karakter megközelíteni a helyet, beírja a koordinátáját egy xml fájlba, és többet nem foglalkozik vele. Okos kis dolog ez.

- Mindenki ugyanazt a profilt használja: Ez szó szerint értendő és borzalmas tud lenni. Ránézel a karakterre, hogy mit csinál, és egymás mellett 4 mount versenyez és idétlenkedik, hogy ki ér előbb oda. Ezzel látványosan megcsappan a táskába kerülő ore-k száma. Nincs profit. Nagyobb a bukás esélye. Ez a példa Walley of the for Winds-nél megfigyelhető.

I <3 Jade Forest :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése